BLOG

 

The Pitcher е годишно събитие, организирано от Insprad, турска компания със специален фокус върху иновативни технологии, медии и проекти по предприемачество. Събитието е посветено на укрепване на местната и глобална предприемаческата екосистема чрез свързване на предприемачи с правилните инвеститори и ментори.

The Pitcher  2017 ще събере 20 обещаващи стартъп компании и ще им даде възможност да представят бизнеса си пред някои от най-известните местни и международни инвеститори. За тези предприемачи, които искат да се възползват от възможността, подаването на заявки за участие вече започна.

The Pitcher 2017 ще се проведе на 15 април в Workinton Levent 199, Истанбул, където избраните най-добри 20 стартъп и смотри порнушку на lostporno компании ще се качат на сцената, за да представят своите бизнеси пред над 70 инвеститори от Турция, Европа и Силициевата долина. “Питчърите”, които впечатлят инвеститорите, ще получат специални награди от големите спонсори и партньори на събитието.

Има по нещо за всеки! Инвеститорите ще бъдат въведени в много променящи играта идеи и проекти, стремящи да ги запознаят с новите тенденции. Заедно с изслушването на стартъп питчърите, всички присъстващи ще могат да се присъединят към множество конференции, семинари и работни срещи и ще имат възможност да се насладят на цял ден, пълен с нетуъркинг.

The Pitcher 2017 се организира от Insprad със съдействието на ТЕТ (Turkish Electrical Electronics and Services Exporters Association). Събитието ще бъде напълно безплатно за всички стартъп питчъри, зрители и други стартъп ентусиасти, които искат да присъстват.

За да получите повече информация за The Pitcher 2017 г. и да подадете форма за участие, посетете

 

Последвайте The Pitcher:

Facebook - https://www.facebook.com/thepitcherorg/
Twitter - https://twitter.com/thepitcherorg
Instagram - https://www.instagram.com/thepitcherorg/
LinkedIn - https://www.linkedin.com/company/thepitcherorg
YouTube - https://www.youtube.com/c/thepitcherorg

The Pitcher 2017 Invitation 

 

Какво вдъхнови Даниел Георгиев да създаде, приложение, за което хората казват “Не мога да живея без него” и през какви трудности премина, споделя в интервю за БизЛабс".

Даниел Гоергиев е на 21 години от град София. Винаги си е мислил, че ще стане известен спортист, след като 10 години се е занимавал със спорт. Тренирал е футбол и гребане, а сега това е само хоби. След гимназията, Даниел се записва да учи програмиране в Технологично училище "Електронни системи" - ТУЕС, откъдето започва и неговото приключение в създаването на проекта Айрис.

 

Какво е Айрис?

Айрис е софтуер, който премахва синята светлина от екрана на компютъра, а също така намалява яркостта, без да пречи на честотата на трептене на светлината.

 

От къде се ражда идеята и това ли беше тя първоначално?

След посещение на лекар, разбрах че трябва да сложа очила, заради постоянната ми работа пред компютър. Започнах да търся програми в интернет, които предпазват очите, и да чета статии за очите и здравето на зрението. След като не намерих нищо достатъчно добро, реших да създам собствен софтуер, който предпазва очите от вредните лъчения на мониторите.
Тръгнахме с идеята да направим софтуер, който засича колко пъти мига човек и ако не мига достатъчно, да му напомня да го прави заедно с таймер, който през 30 минути го кара да стане от компютъра като заключва екрана. Това беше първоначалната ни идея. Сега приложението няма нищо общо с нея, но оттам тръгна. Събрах целия екип от "супер звезди" (смее се), т.е. момчетата, които познавах в компютърното училище - около пет човека, и им казах: "Момчета участваме в състезанието и взимаме 50 хил. долара (толкова е била наградата) и ставаме световни шампиони". Така участвахме в състезанието и спечелихме в България, но отпаднахме на полуфинала.

Какво чувство донесе първата продажба?

Първата продажба дойде след малко повече от година, а реакцията беше “Представете си ме подскачащ из стаята, в продължение на няколко минути” (смее се).

 

Какви бяха трудностите, които срещна по пътя? Какво те мотивира да продължиш и да не се отказваш?

Трудностите бяха не малко. Загърбих личния си живот, отношенията с родителите и приятелите ми не бяха добри. Момчетата, с които първоначално започнахме да разработваме приложението, се отказаха по пътя. Причината беше, че се наложи да финансираме проекта със собствени средства и много лично време. Но аз не им се сърдя, продължих сам и се посветих изцяло. Спомням си как имаше една седмица, в която спях в колата си. Не се отказах, защото това беше моята идея и моята страст.

 

В кои държави приложението има най-голям успех?

Най-голям успех има в САЩ. Ползва се в над 140 държави. Имам няколко потребители от Антрактида - там, където няма много хора, но някои го ползва. Хората постоянно ми пишат, че това приложение ги е спасило да не си купят очила и не могат да живеят без него. Много съм горд от това.

 

Добавяш нова функция към приложението, което ще го прави достъпно за потребителите на Android, iOS, Windows Phone, ChromeBook и всяко устройство, което съществува без JailBreak. Разкажи ни повече..

Преди 1 година започнах да проучвам дали мога да вкарам цветовите промени на Iris в браузъра. Говорих с всички най-добри програмисти, които познавам. Писах на екипите на Chrome, Mozilla и Webkit дали има някакъв начин за това. Всички до един ми казаха, че е невъзможно и няма как браузърът да поддържа такова нещо. Това е супер важно, защото ако успеех да го направя значи ще мога да направя Iris за Android, iOS, Windows Phone, ChromeBook и всяко устройство, което съществува без JailBreak.
Искам да направя всяка уеб страница да е полезна за очите. Първо ще опитам да го направя в ChromeBook, а след това ще направя чист браузър на iOS, който да контролирам. По този начин телефона ти ще бъде полезен през цялото време.

 

Твоите три съвета към нашите читатели са..

Аз не вярвам в съвети и гледам да не ги давам никога, но бих им казал да не се отказват от своята страст.Благодаря ти, че отдели време за това интервю. Пожелаваме ти много успех и още нови начинания.

Автор: Ивелина Червенакова

TechOrigin Plovdiv will gather the local startup community, including entrepreneurs, investors, programmers, consultants, activists, and governmental organisations to share their success stories, practical experience and ideas that can make a real difference for the city.

The goal is to set the next steps in envigorating the startup ecosystem in Plovdiv that provides numerous opportunities, high quality IT talent and great potential for synergies between companies in the tech space. The event will take place in two locations simultaneously, BeeBop Cafe and Club Fargo, each providing a different discussion theme:
- Current challenges in the tech development environment;
- Investing in tech startups The event would be capped of by a networking mixer, a live jazz performance, a live DJ stream and an AV performance. Save the date and see you in Plovdiv on December 1st.